Sápmi Miehtá blogi avattu

Saamen kielen ja kulttuurin virtuaalinen kehittämis- ja oppimisympäristö esiselvitysprojekti -Vuosttas Lávki (1.9.2008-30.9.2009, ESR) sai jatkoa 1.1.2011 alkaen. Sápmi Miehtá projektissa jatketaan siitä, mihin Vuosttas Lávkissa jäätiin, eli suunnitelmia aletaan toteuttamaan. Sápmi Miehtá projektin rahoittavat Lapin ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto (1.1.2011-31.12.2013). Saamelaisalueen koulutuskeskuksen virtuaalikoulua kehitetään nyt siis myös projektin voimin ja tulevaisuus näyttää vauhdikkaalta ja mielenkiintoiselta!

Olemme käynnistelleet hanketta vt. projektipäällikkönä ja vt.tukihenkilönä aina rahoituspäätöksen saapumiseen asti, eli maaliskuun puoliväliin. Nyt työtehtävät ovat virallisesti haussa ja kohta hanke todenteolla pyörähtää käyntiin. Tähän mennessä hankkeelle on suunniteltu graafinen ilme ja alettu rakentaa portaalia, jonka tulisi olla julkaisuvalmiina toukokuun loppuun mennessä. Portaaliin kootaan kaikki hankkeen aikana toteutettava etäopetus ohjeistuksineen ja muine infoineen. Lisäksi portaaliin linkitetään opetusta ja opiskelua palvelevaa materiaalia, esimerkiksi yhteisöllisesti tuotettavat materiaalit. Olemme suunnitelleet myös ensi syksyn koulutukset, jotka toteutetaan Sápmi Miehtá -hengessä, opettajat testaavat kaikkea uutta ja mielenkiintoista, pyrkimyksenä monipuolistaa opetusta ja kehittää entisestään sen laatua.

Parhaillaan suunnitellaan kertauskurssia viime talven opiskelijoille ja se toteutetaan osittain uusissa ympäristöissä. Kurssi toteutetaan 3.-26.5.2011. Testaamme mm. miten Facebookissa voi opiskella saamea, miten Google sivut soveltuvat Moodlen korvikkeeksi oppimisalustana ja miten niitä voidaan hyödyntää yhteisöllisessä oppimisessa. Lisäksi tutkimme ja testaamme myös muita sosiaalisen median välineitä. Tarkoituksena on, että opiskelijoille luodaan luonnollinen kielenkäytön ympäristö myös koulutusten päätyttyä, että hankittu kielitaito säilyy ja että sitä voi edelleen kehittää. Kehitettävät ympäristöt on siis tarkoitettu sekä nykyisille että tuleville talomme saamenopiskelijoille.

Mutta tässä näin alkajaisiksi jotakin siitä, millainen projekti on kyseessä ja mistä lähdetään liikkeelle. Kun hanketyöntekijät valitaan ja partneritkin saadaan aktiivisiksi tätä blogia on toivon mukaan kirjoittamassa useampi henkilö.

Kevätterveisin, Eeva-Liisa Rasmus vt.projektipäällikkö ja Tero Riskilä vt.projektitukihenkilö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: