Vielä huomioita ITK-päiviltä

ITK-päivien avauspuheenvuorossaan opetusministeri Henna Virkkinen piti tärkeänä mm. sitä, että tvt:n opetuskäytön kehittämiseen ollaan sitouduttu monella tasolla oppilaitoksissa. Oppilaitoksen strategisen päätöksen ja siihen liittyvien toimenpiteiden lisäksi tarvitaan innostuneita opettajia. Tai päin vastoin, innostuneiden opettajien lisäksi tarvitaan oppilaitoksen tuki ja resurssointi tvt:n opetuskäytön edistämiseen.

Juuri tästä syystä meillä Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa ollaan onnistuttu hyvin virtuaalikoulun kehittämisessä. Meillä on tarvittava organisaatio etäopetuksen toteuttamiseen; henkilöt, jotka vastaavat kehittämisestä, organisoinnista ja tuesta sekä opettajat, jotka ovat vastaanottavaisia uusille työskentelytavoille ja valmistelevat opetustyönsä hyvin.

Pääsemme nyt jatkokehittämään opetusta menetelmällisesti ja siirtämään hyväksi havaittuja/havaittavia käytäntöjä eteen päin Sápmi Miehtá projektin kautta. Projekti tuo tarvittavan lisäresurssin saamelaisen virtuaaliopetuksen ja virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittämiseen valtakunnallisesti.

Mainokset

One response to this post.

  1. Opettajan näkökulmasta on todella tärkeää ja ajankäytön kannalta mielekästä, että opettaja voi keskittyä opettamiseen ja sen kehittämiseen ja tietotekniikkapuolesta vastaa alan ammattilainen. Toki matkan varrella kertyy pakostakin kokemusta tavallisimpien ongelmien ratkaisemiskeinoista, mutta kyllä tekninen tuki opetuksen aikana on ehdoton edellytys sille, että opettaja voi rauhassa keskittyä opettamiseen ja opiskelijat opiskelemiseen eivätkä esimerkiksi joudu kärsimään siitä, jos jollakin toisella oppilaalla on teknisiä ongelmia.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: