Itsearviointityöpaja

Työpajatyöskentely eteni iloisissa tunnelmissa

Sápmi Miehtán itsearviointityöpaja pidettiin 22.11.2012 Rovaniemellä Arktikumin tiloissa. Työpajan toteutti AKTIIVI Plus-koordinointihanke. Työpajassa käytiin läpi tähän astista työskentelyämme peilaten sitä hankesuunnitelmaan. Työpajan tuloksena oli ilo todeta, että hanke on edennyt pääpiirteissään suunnitelmien mukaan. Jatkotoimenpiteiksi sovittiin hankkeen viimeisen vuoden (2013) toimien suunnitteleminen ja aikatauluttaminen jokaisen osatoteuttajan kanssa. Pyrkimyksenä on kohdentaa projektityöskentelyä sen varsinaisiin tavoitteisiin loppuun asti.

Hankkeen toimenpiteitä

Ennakkoon osa hanketoimijoista oli pohtinut työpajan tarpeellisuutta, koska pääpiirteissään työ on edennyt. Toisaalta osa myönsi, että harkitsi osallistumista työpajaan, koska jotkin hankkeen sisäiset projektit eivät ole pysyneet aikataulussa tai osatoteuttajan omaa hankesuunnitelmaa ei ole voitu toteuttaa sellaisenaan esim. henkilövaihdosten vuoksi. Päivän päätyttyä tunnelmat olivat kuitenkin huojentuneita ja joukko oli tyytyväinen, että työpaja toteutettin ja sen tuloksena kokonaistilanne jäsentyi kaikille. Itse työskentelymenetelmää pidettiin hyvänä ja innostavana.

Hankkeen hyödynsaajia on useita, tärkein ryhmä ovat kuitenkin saamelaiset

Matkan varrella on syntynyt myös paljon uusia ideoita, jotka osaltaan vievät hankkeen tavoitteita eteen päin. Työskentelyn suunnitteleminen ja aikatauluttaminen onkin tässä vaiheessa tärkeää, että pystymme vielä valitsemaan oleellisen ja keskittymään siihen. Toivottavasti ne hyvät ideat, jotka jäävät hankkeessa toteuttamatta, pitävät yllä verkoston yhteistyötä ja jalostuvat hankkeen päätyttyäkin.  Tämä on ainakin yhteinen tahtotilamme!

Projektipäällikön viransijainen oli paikalla itse työpajassa, mutta myös sitä edeltävässä valmistelutilanteessa. Totesimme, että henkilövaihdostilanteissa työpajatyyppinen projektin avaaminen on erittäin antoisaa. Projektipäällikön tehtävät siirtyvät sijaiselle kokonaisuudessaan tammikuun 2013 puolivälissä.

Sápmi Miehtá suosittelee itsearviointityöpajaa muillekin ohjelman hankkeille!

Hankkeemme ajankohtaisia kuulumisia löydät www-sivultamme.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: