Kuluneen syksyn kuulumisia

Syksy alkaa kääntyä talveksi ja vuosi lähestyy loppua. Sápmi Miehtá- hanke kuitenkin jatkaa toimintaa vielä ainakin kesäkuuhun 2014 asti kun saimme hiukan jatkoaikaa rahoittajalta. Hieno uutinen! Minä palaan kuitenkin takaisin etelään ja parhaillaan etsimme projektipäällikön sijaista Sápmi Miehtá- hankkeeseen. Työpaikkailmoitus löytyy sekä virtuaalikoulun että Sápmi Miehtán www-sivuilta. Hakuaika päättyy 5.11.13.

sini_ja_teroOsallistuimme Teron kanssa Aktiivi Plus- hankkeen Tuumasta toimeen – seminaariin Helsingissä. Teemana oli verkostosta voimaa ja saimmekin Teron kanssa pari ideaa seminaarin työmenetelmistä.  Testaamme jo heti seuraavissa koulutuksissa mobiilirataa, jossa hyödynnetään tablet-laitteita ja QR-koodeja. Tarkoituksena on innostaa mobiilioppimisen monipuoliseen maailmaan ja opettaa samalla laitteiden peruskäyttöä toiminnallisin menetelmin.

Toinen seminaarista saatu idea on tiedonjakaminen videoklippien avulla. Osallistumme erilaisiin seminaareihin ja konferensseihin, joiden antia on mukava jakaa myös niille työkavereille, jotka eivät ole tilaisuuteen päässeet. Kokeilemme jo heti seuraavien valtakunnallisten virtuaaliopetuksen päivien aikana, miten meillä onnistuu seminaarin parhaiden luentojen tai ideoiden tiivistäminen muutaman minuutin videoklippeihin.

Olemme työstäneet viime keväänä etäopetuksen pedagogista virtuaalikoulutusta. Hanki etäopetustaidot- koulutus on tarkoitettu virtuaaliopetuksesta kiinnostuneille opettajille ja muille koulutuksen parissa työskenteleville.  Koulutus sisältää 10 etäluentoa, jotka toteutetaan kevään 2014 aikana alkaen 9.1.2014. Koulutuskokonaisuudesta kerrotaan enemmän orientointiluennolla 26.11.13. Koulutuskokonaisuuden sisältö tulee pian Sápmi Miehtán www-sivuille.

Keväällä 2014 jatkuu etäopetusmenetelmien kehittäminen ja keskitymme projektin aikana kertyneiden hyvien käytänteiden jakamiseen. Paljon on kertynyt kokemusta virtuaaliopetukseen liittyvistä menetelmistä, välineistä ja käytännöistä, ja sitä osaamista halutaan jakaa muillekin etäopetuksesta kiinnostuneille.

Terveisin Sini Nuorgam

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: